Trends voor nieuwe vloeren in 2022

Het jaar 2022 staat alweer bijna voor de deur! De nieuwste trends zijn bekend en je kunt door dit artikel een dosis inspiratie opdoen. Dit is met name handig als toe bent aan een nieuwe vloer of misschien gooi je wel je hele interieur om volgend jaar. Vloeren brengen ook in 2022 de leukste en nieuwste trends met zich mee.

Natuurlijk materiaalgebruik voor je vloer

Het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren is ook in 2022 een echte trend. Deze trend is al langer bekend, echter deze is zo populair en dit zorgt ervoor dat we hier ook in het nieuwe jaar ruimschoots van mogen genieten. Natuurlijke materialen en kleuren zorgen voor ontspanning en rust. Beschik je over een interieur met een rustige basis? Dan staat het gebruik van natuurmaterialen eveneens erg mooi. Bij deze natuurlijke sfeer komt een mooie houten vloer goed tot zijn recht. Houten vloeren zijn in iedere vorm en kleur verkrijgbaar en dit zorgt voor het ideale plaatje in huis.

Maak gebruik van patronen

Patronen kunnen bij veel diverse vloersoorten gebruikt worden. Denk hierbij aan houten vloeren, PVC vloeren of laminaat vloeren. Ook in het jaar 2022 is het gebruik van een visgraatpatroon een echte aanrader. De visgraatpatronen werden onder meer in de 16e en de 17e eeuw gebruikt en visgraatpatronen stonden voor rijkdom en welvaart. Korte planken worden haaks op elkaar geplaatst om een visgraatpatroon mogelijk te maken.

Daarnaast is de Hongaarse punt patronen een populair patroon. Wist je dat de Hongaarse punt ook regelmatig de naam Chevron meekrijgt? De planken zijn in dit geval in verstek gezaagd van 46 of 60 graden, waarna de stroken tegen elkaar worden gelegd, zodat een moderne en eigentijdse uitstraling ontstaat. Een Hongaarse punt vloer oogt vaak vrij rustig en maakt een ruimte optisch groter.

PVC vloeren trendy en makkelijk

PVC vloeren gaan we ook in 2022 terugzien en dat is niet voor niets. PVC vloeren zijn in meerdere patronen en uitvoeringen verkrijgbaar en dit maakt ze niet alleen veelzijdig, maar ook eenvoudig in gebruik. PVC vloeren kun je in iedere ruimte een mooie plek laten bemachtigen. Een mooi voorbeeld hiervan is een PVC vloer in een tegel uitvoering, voor bijvoorbeeld de badkamer aangezien PVC zich goed leent voor vochtige ruimtes. Wil je een interieur met een natuurlijke uitstraling? Ook dat is mogelijk, omdat PVC ook met een mooie en realistische houten uitstraling mogelijk is. Al met al brengt het jaar 2022 veel goeds met zich mee op het gebied van vloeren en is er voldoende keuze.

Bron: Atmyhome.nl