Een Duitse keuken staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Veel keukens die je in Nederland kunt kopen zijn afkomstig uit Duitsland maar worden verkocht voor een hogere prijs. Daarom kun je geld in eigen zak steken wanneer je zelf op zoek gaat naar een Duitse keuken. Dit kun je doen door zelf de grens over te steken om daar jouw droomkeuken aan te schaffen of je kunt kijken waar ze in Nederland een keuken van Duitse bodem verkopen voor een eerlijke prijs. Zo krijg je kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs waar je jarenlang mee vooruit kunt. Ben je van plan om binnenkort een nieuwe keuken te gaan kopen en wil je hier niet te veel geld aan uitgeven? Dan weet je waar je kunt kijken.

Hoe kan een Duitse keuken voordeliger zijn?

Een van de redenen dat een Duitse keuken voordeliger is komt van de indeling van de Duitse showrooms. Deze is in veel gevallen niet heel aantrekkelijk en is vaak wat saai ingericht. Hierdoor liggen de verkoopkosten wat lager dan in Nederland wat zorgt voor een aantrekkelijke prijs. Ook wordt er in sommige gevallen gekozen voor keukenapparatuur van andere niet bekende merken. Deze werken net zo goed als de bekende merken alleen betaal je dus niet voor het merk, maar voor de apparatuur. Dit kan in Nederlandse keuken ook worden toegepast om de prijs naar beneden te krikken.

Waar je op kunt letten als je zelf naar Duitsland gaat

Ben je van plan om een Duitse keuken te gaan kopen? Dan kun je op een aantal zaken letten. Zo kun je online eerst wat keukenzaken opzoeken die je wilt bezoeken in Duitsland. Hiervoor kun je de reviews goed doornemen zodat je zeker weet dat je een Duitse keuken van kwaliteit in huis haalt. Een ander belangrijk punt bij de aanschaf van een keuken in Duitslands is de BTW. Doordat beide landen lid zijn van de EU hoef je niet dubbel BTW te betalen op de keuken. Dit scheelt uiteindelijk ook weer flink in de portemonnee. Wanneer je de juiste keukenzaken hebt gevonden en precies de afmetingen van de keuken weet, kun je een tripje gaan maken naar Duitsland om daar jouw droomkeuken uit te zoeken.

Tips om de keuken nog goedkoper te maken

Een Duitse keuken is over het algemeen al goedkoper dan een Nederlandse keuken maar er zijn nog een aantal tips om de prijs nog verder naar beneden te brengen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkopere materialen. Zo is een natuurstenen aanrecht veel duurder dan een aanrechtblad van kunststof en zijn houten keukenkastjes ook veel duurder dan kunststof of spaanplaat keukenkastjes. Wanneer je handig bent kun je er ook voor kiezen om zelf de keuken te plaatsen in plaats van deze te laten monteren. Ook dit scheelt aanzienlijk op de prijs. Als laatste kun je de indeling van de keuken proberen gelijk te houden met hoe het nu is. Zo hoeven er geen stopcontacten, afvoeren of leidingen te worden verlegd wat ook weer zal schelen in de kosten.