De verschillen in deurbeslag

In ieder huis zijn deuren te vinden. Tot zover vertel ik niets nieuws denk ik. Deze deuren worden veel gebruikt. Althans, veel van de deuren in huis. Denk aan de voordeur. Deze zal dagelijks een aantal keren worden gebruikt. Denk aan de deur naar de kamer en de keuken. Deze zullen elke dag vele malen worden gebruikt. En wat te denken van de deur die toegang geeft tot het toilet.

De deuren worden bediend met de klink. Deze klinken worden dus intensief gebruikt. Dit kan als gevolg hebben dat ze op den duur wat onderhevig worden aan slijtage. Er kan wat speling op komen of de lak gaat er bijvoorbeeld wat af. Geen nood. Dit deurbeslag, wat klinken en dergelijke vallen onder de noemer deurbeslag, zijn makkelijk te vervangen.

Deurbeslag

Deurbeslag is te krijgen in alle soorten en maten. En ook in alle kleuren. Een reden voor vervangen van deurbeslag kan slijtage zijn zoals hierboven genoemd. Maar ook als je een andere uitstraling in je huis wilt creƫren is het vervangen van deurbeslag een goed idee. Het is namelijk niet nodig om de deuren zelf te vervangen om dit doel te bereiken. Je zult versteld staan van het effect van het veranderen van het beslag aan je deuren. Als je nu bijvoorbeeld vrij standaard klinken met schild hebt, dan kun je ervoor kiezen om deze allemaal te vervangen voor een klassieke klink met bijpassend schild. Het zal een compleet andere look geven aan je woning.

Deurbeslag voor de WC

Als je het beslag gaat vervangen door je huis, vergeet dan de deuren van de WC en badkamer niet. Deze mogen niet ontbreken in de nieuwe stijl natuurlijk. Dat zou een gemiste kans zijn. Voor de WC en badkamer deuren is er speciaal beslag verkrijgbaar dat passend is met de andere klinken die je hebt uitgezocht.

Rozetten

Als je het beslag van de deuren bij je thuis gaat vervangen, denk dan ook aan rozetten. Met rozetten maak je de afwerking compleet. Deze rozetten zijn uiteraard ook in alle kleuren en stijlen te koop zodat het complete plaatje met elkaar matcht.

Deurbeslag met slot

Heb je een deur die je eigenlijk wel op slot zou willen kunnen doen, maar zit er momenteel geen slot in het beslag? Pak dit dan in een keer mee als je toch gaat vervangen. Kies voor deze deur een beslag uit waarbij er een slot in verwerkt zit.

Voordeurknop

De voordeur is vaak een deur op zich. Met de voordeur geef je een soort van visitekaartje af aan je bezoekers. Voor het bedienen van een voordeur kun je kiezen voor een mooie sierlijke deurknop bijvoorbeeld.

 

Bron: Weijntjes.nl