Voor veel mensen en eigenlijk ook voor heel wat ondernemingen is de keuze bij het bouwen van hun nieuwe pand al snel gemaakt. Zij willen namelijk de beschikking hebben over een naadloze vloer. Dat is inderdaad een specifieke keuze die kan worden gemaakt, maar het moet gezegd dat er in de praktijk sprake is van verschillende soorten naadloze vloeren. Concreet betekent dit dat je bijvoorbeeld kan kiezen voor een epoxyvloer, maar ook voor een betonvloer. Voor betonvloeren geldt dat er behoorlijk wat interessante voordelen aan verbonden zijn, maar daarnaast bestaan er ook enkele aandachtspunten. Benieuwd wat deze zijn? Blijf dan vooral verder lezen!

Twee verschillende soorten betonvloeren

Vaak is het zo dat er over betonvloeren wordt gepraat alsof het eigenlijk slechts één type vloer is. Dat is echter niet correct. We maken dan ook in de praktijk wel degelijk een onderscheid tussen twee verschillende soorten van deze vloeren. Het gaat hierbij dan meer bepaald om: 

  1. De traditionele betonvloer;
  2. De zogenaamde printvloer;

Voor deze laatstgenoemde geldt dat ze vandaag de dag een behoorlijk stuk populairder is in vergelijking met vroeger. Dat is het gevolg van het feit dat veel mensen er een zeer betaalbaar alternatief in zien voor bijvoorbeeld hout of natuursteen. Voor mensen met een beperkt(er) budget geldt dan ook dat zij hier doorgaans heel wat interesse in hebben. Dit niet in het minst omdat ook deze vloer er bekend om staat over ontzettend duurzame, solide eigenschappen te beschikken.

Beschikken betonvloeren altijd over een naadloze afwerking?

Eén van de belangrijkste voordelen waar vaak naar wordt verwezen voor wat betonvloeren betreft heeft betrekking tot het feit dat ze doorgaans over een naadloos karakter beschikken. Dit naadloze karakter zorgt er niet alleen voor dat je geen pijn aan de hielen zal ervaren wanneer je over de vloer heen loopt, daarnaast maakt ze ook het schoonmaken van de vloer heel wat praktischer. Veel mensen hekelen het feit dat ze hier zoveel tijd en moeite in moeten stoppen, maar daar kan dus verandering in worden gebracht wanneer je kiest voor het aanschaffen van een betonvloer.

Vallen betonvloeren te combineren met vloerverwarming?

Eén van de wellicht vaakst gestelde vragen in de praktijk heeft te maken met het feit of je over de mogelijkheid beschikt om betonvloeren te combineren met vloerverwarming of niet. Het zal veel mensen plezieren om te horen dat dit wel degelijk tot de mogelijkheden behoort. Je moet er alleen wel aandachtig voor zijn dat hier bepaalde eisen aan verbonden zijn. Het gaat hierbij concreet om:

  • Er moeten uitzetvoegen worden voorzien;
  • Een minimale opbouwdikte van 10 centimeter wordt aanbevolen;
  • Let op het tijdstip evenals de manier waarop de vloerverwarming wordt opgestart;

Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze nu eindelijk eens komaf willen maken met de aanwezigheid van radiatoren in hun woning. Wanneer dat eveneens geldt voor jou zal je tot de vaststelling komen dat vloerverwarming een uitstekende vervanger zal zijn. Wil jij deze ook graag voorzien in je woning? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de keuze voor het toepassen van betonvloeren er nog altijd één is die je zonder probleem kan maken.

G-vloeren: dé gietvloer expert.